טעימה מההיסטוריה
בואו לחגוג את האירוע שלכם בפנינה היסטורית ששמה את האוכל במרכז!
אנחנו בית לאירועים, שהוא קודם כל מסעדה; ולכן חשוב לנו, בשונה מגני אירועים, לספק כל אורח שנכנס בדלתנו, ולא רק את בעל השמחה. מבחינתנו האורחים המוזמנים הגיעו למסעדה כבכל יום ובהתאם גם היחס האישי כלפי כל אחד ואחד"; מספרים לנו ב"קופינאס", הפנינה השוכנת בכניסה למושב צור משה סמוך לפרדסיה.
מדובר בפיסת היסטוריה אמיתית, המבנה שוחזר במסגרת פרויקט שימור אתרים שיזם בעלי "קופינאס" ויליד המושב, יואב רפאלי, ורתם את תושבי המושב להשתתף בשיפוץ. בכניסה למסעדה תמצאו מוזיאון קטן שמנציח את עברה – בשנות ה50 הייתה זו מאפיה שמשכה את האמהות והסבתות שלנו לבשל את החמין של שבת או לקלות בוטנים בטאבון האבן המרשים שמוצב בחצר, לאחר מכן הפך המקום לבית אריזה להדרים, עמד נטוש משנות ה80, עד שרפאלי הרים את הכפפה והפיח חיים מחודשים באתר המעניין הזה. ככה שכבר בכניסתכם, וכמו כן על קירות ושולחנות בית האירועים האותנטי ביותר באזור, תוכלו להתרשם מתמונות, מזכרות ותיעוד של המתרחש דורי דורות; וזה כבר ערך מוסף שלא תמצאו באירוע הממוצע.
המקום מארח כ100 חוגגים בחורף במרפסת המקורה, באווירה חמימה ומשפחתית, וכ150 חוגגים בקיץ בגינה ירוקה ומלאת כריות בזולות ישיבה כיפיות, ובתוספת מרחב מלא צמחייה בו משחקים הילדים.
במקום נחגגים ימי הולדת, בר ובת מצווה, טקסי נישואין, אירועי גיבוש לחברות עסקיות, מוגשות הרצאות ועוד.
ניתן להקרין תוכן ולבנות תכנית אמנותית משתנה, להזמין משחקי מחשב, שולחנות סנוקר ועוד ככל העולה על רוחכם, בתיאום עם חברות חיצוניות, אבל גולת הכותרת האמיתית היא האוכל.
מוקד המשיכה הבולט במקום הוא טאבון הלבנים ההיסטורי שמשביע את באיו עשרות בשנים; חומרי הגלם הטריים והכנת המנות מאפס הם כלל מוקפד ב"קופינאס", והכי מגניב לצפות בפיצות או בפוקאצ'ות שלכם נאפות בזמן אמת עד שנוחתות לוהטות הישר אל הצלחת.
השף ירון שנבל אחראי לתפריט ים תיכוני עם נגיעות איטלקיות, כמה פשוט ולא מתיימר, ככה גאוני:
בגזרת מנות הפתיחה תמצאו קישואים בנענע וקוביות גבינת עיזים, לב חציל צלוי עם שום קונפי, לאבנה וטחינה גולמית, לביבות פראסה בציזיקי ועוד,
בין העיקריות בולטות הפסטה לינגוויני טוסקנה בליווי זוקיני, זיתים, בצל, שום, צ'ילי, שמן זית ועגבניות שרי, הפיצה מרגריטה, קריספית במיוחד מטאבון האבן עם רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום, או נתחי פרגית במשרה הדרים, עגבניות שרי ועשבי תיבול, פילה סלמון על הגריל, ועוד.
בראשית האירוע מסתובבות להן גם מנות קבלת פנים כמו כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי גבינות ועשבי תיבול ובליווי איולי שום, קרוסטיני קרם כמהין וביצה קשה, או ברוסקטת עגבניות ופסטו, ככה כדי לפתוח את התיאבון.
במקום גם קינוחים מרעננים, שתיה על כל סוגיה ומנות ילדים, מנות צמחוניות וללא גלוטן. אין מצב שלא תמצאו את עצמכם בתפריט, בקיצור. ניתן גם להכשיר את התפריט ולהפוך אותו לחלבי או בשרי בלבד, לבחירתכם.
הקטע שאנחנו הכי התלהבנו ממנו, הוא קונספט הטעימות – בראשית כל ארוחה זורמות אל מרכז השולחנות גרסת המיני של כל המנות מכל התפריט כולו, ובכמויות כך שכל סועד יכול לטעום מכל העולמות ללא צורך לבחור "רק דג" או "רק עוף" כמו באירועים רגילים, מה שתמיד מבאס.
גם איכות המנות גבוהה בהרבה מזו שמוכרת לנו באירועים ממוצעים, שכן "קופינאס" היא מסעדה לפני הכל, ולא מתפשרת על החוויה הקולינרית שעומדת במרכז האירוע שלכם.
לאירועים בקופינאס -טעימה מההיסטוריה חזרה לדף הבית