אירועים במסעדת מיטבלים: לחגוג אירוע בצפון הרגועבדרך לחופשה השנתית בצפון עצרנו לארוחה מפנקת במיטבלים, מסעדת אירועים כשרה בראש פינה.
מנות מענגות ואווירה גלילית פסטורלית הפכו חוויה מופלאה לזיכרון מתוק.מאז ומתמיד אנשים שגרים "בצפון הרחוק" נראים לי יותר רגועים, משוחררים מלחציה של העיר הגדולה והסואנת. די במחשבה הזאת בלבד כדי לגרום לי בכל פעם שאני נוסע לסופשבוע מפנק בצפון לרצות "לעשות עלייה" ולהשתקע באיזה מושב ציורי. ולא שחסרות סיבות אחרות: במרחק של נסיעה הטבע יוצא מגבולות השתילים והערוגות (מטופחים ככל שיהיו) וניבט מכל עבר במלוא הדרו. וכך, ככל שמעיד מד הקילומטרים במכוניתי הצנועה על המרחק הגדל שעברנו, מד הלחץ שלי שנמצא בשגרה על טורים גבוהים הולך ויורד. ככה זה כשאני יודע שהציפייה הארוכה לחופשה הכפרית הולכת להתגשם ממש עוד מעט. אך רגע לפני המנה העיקרית, ממתין לנו בדרך כמידי שנה מתאבן מעורר תיאבון – עצירה במסעדת מיטבלים.
מאז שגילינו את מיטבלים, התחלפה העצירה הקבועה במקדונלדס בתפריט גורמה איכותי. המסעדה שוכנת בראש פינה הציורית, והנוף הקסום מסביבה מכניס אותנו לאווירה עוד לפני שפסענו לתוך חלל המסעדה. שיכורים מהנוף ומהאוויר הצלול, נכנסנו פנימה אל תוך החממה המוכרת והמזמינה של מיטבלים. החלל המרווח של המסעדה אמנם גדול דיו כדי לארח 180 מוזמנים, אך משרה אינטימיות ושלווה. וטוב שכך, כי הפעם החלטנו לשלב את החופשה בצפון עם שמחה נוספת – יום הולדת 60 לגיסתי שתחיה. אפשר לחגוג אירועים במסעדה כמונו, כאשר מדובר באירועים קטנים ואינטימיים יותר. לאירועים גדולים מציעים במיטבלים מרפסת רחבת ידיים שיכולה להכיל עד 400 מוזמנים המשקיפה לנוף גלילי פסטורלי.
עושה רושם שהבעלים של המסעדה השקיע הרבה מחשבה ביצירת אווירה מיוחדת. האמת? הצליח לו בגדול. העיצוב של המסעדה מוקפד בכל פינה, תוך שימת דגש על צבעי אדמה שמעניקים תחושה חמימה. לאורכה ורוחבה של המסעדה פרוס פרקט חום-כהה יפהפה שמעליו רוכנים שולחנות, כסאות וספות ישיבה מזמינות – כולם ממשיכים את אותו קו עיצובי עם צבעי חום-שוקולד. בתוך קירות שצבועים בחום-אדמדם שקועות גומחות מוארות שאותן מקשטים חפצי נוי מלאי חן, עציצים, אוסף יינות ואפילו ספרים. אור צהוב מלטף שבוקע מספוטים ואהילים המשתלשלים מהתקרה מלווה אותנו למקומותינו כדי שנוכל לחגוג את הסיבה שלשמה התכנסנו – אנטרקוט עגל עסיסי לצד מרינדת הדרים משגת. אה, יש גם את העניין הפעוט של יום ההולדת כמובן...
למי שלא מכיר (וכדאי שיתקן את העוול עכשיו ומיד), מיטבלים היא מסעדת שף כשרה המשלבת טעמים ביתיים עם נגיעות עכשוויות. למסעדה תפריט אירועים המציעה שפע של מנות בשרים עסיסיות (וגם מנות צמחוניות למי שחפץ בכך). מסעדת אירועים ייחודית זו קרויה על שם המיטבלים המפורסמים שמגיעים לצד המנות, וגרמו לנו ללקק את האצבעות. פשוטו כמשמעו. סוגים רבים של מיטבלים תוצרת בית הונחו על השולחנות והוסיפו טוויסט מעניין למנות הטעימות ממילא.
כפי שהספקתם להבין, אני את ליטרת הבשר המנחמת שלי קיבלתי בדמות אנטרקוט נימוח שהגיע לצד תפוחי אדמה לוהטים. זה לא מנע מהמבט לפזול למנות שנראו מעוררות תיאבון לא פחות, ביניהן צלעות טלה מתקתקות על מצע של קוסקוס ופרגית עסיסית ברוטב סילאן.
עם סומו המהנה של האירוע במסעדה, נתקפתי במחשבות על תשומת הלב המועטה לה זכתה גיסתי בהשוואה לנתח הבשר שהונח על צלחתי. מהר מאוד התחלפו נקיפות המצפון בהתרגשות מלאת ציפייה. אחרי הכול, בפתח מחכה לנו חופשה מפנקת שבה עמוד לרשותי כל הזמן שבעולם להתחנף כראוי. ואם צריך, אני מוכן "להקריב" ובדרך חזרה לפצות אותה בעוד חוויה חלומית במיטבלים. מה לא עושים בשביל המשפחה...
לאירועים במסעדת מיטבליםחזרה לדף הבית