חוות ימי הביניים - אירוע לא מהזמן הזהבפרוזדור ירושלים, באמצע הדרך בין ירושלים לתל-אביב, בצל עצי יער, בין מרבדי דשאים וטבע מלבלב שוכן היישוב מסילת ציון בו ממתין לכם גן אירועים חדש ומושלם - "חוות ימי הביניים" שמו.את "חוות ימי הביניים" - גן אירועים ייחודי ונדיר במינו - פתחו רק לפני חודשים ספורים, בסוף חודש מאי 2014, באירוע מרגש בנוכחות שר החוץ איווט ליברמן. החווה מתאימה כרגע לאירועים ל-30 עד 120 אורחים, שהם אירועי קיץ תחת חופת השמיים. ניתן להניח אבל שעד שמזג האוויר יתקרר תוכן כבר גם תוכנית לאירועי חורף. כפי שניתן להבין מתאריך הפתיחה מדובר על מקום חדש ואפילו "בתולי" לקיום אירועים, ויש מי מכם שזה בדיוק מה שהם מחפשים בעבור אירוע - אווירה של חידוש, ברק של ראשוניות בעיניים והרבה התלהבות של תחילת עשייה. אבל זה לא הדבר היחיד שיש בו סוג של ראשוניות ב"חוות ימי הביניים"...
כי המקום, ממש כשמו, הוא מקום שבו חוגגים בסגנון של פעם, של ימים קדומים בהם הסתובבו על פני הארץ מלכים ורוזנים, אבירים ולוחמים, זמנים שבהם כשהייתה סיבה להתכנסות וחגיגה ידעו כולם היטב איך למצות את האירוע ולהפיק ממנו הנאות ענק. "את גן האירועים פתחנו", מספר לנו מקס סימקוב, "בגלל תשוקה עצומה לבשל את האוכל הזה - אוכל פשוט, משביע ובשרי! אני מאוד מאוד מאוד אוהב בשר". לסימקוב ותק בן שתיים-עשרה שנים של עבודה במטבחים ברחבי הארץ. בהווה הוא סו-שף ב"מוזה בר", אבל במקביל הוא השף והבעלים המאושר של "חוות ימי הביניים". כשסימקוב מדבר על האוכל שהוא מכין לאורחי המקום ניצת לו ניצוץ בעיניים. ניצוץ שמעיד בוודאות על שף ששם את לבו באוכל שהוא מכין, ושבא אל המקצוע מאהבה. וכשאהבה נשפכת כתבלין מרכזי אל תוך כל מנה ומנה שמוגשת באירוע אין אפס - זה יוצא טעים!
ההגעה אל "חוות ימי הביניים" פשוטה, היא מרוחקת רק כחצי שעת נסיעה מתל-אביב ומירושלים, ובכל זאת אתם ואורחיכם תגיעו למקום אחר, קסום, מיוחד ומרחיב לב, מין מקום שבו הטבע שולט. הגן ממוקם בקרבת דרך בורמה ההיסטורית, ביער אשתאול, באחד מהאזורים היפים בארץ, ובמקום שהוא למעשה (כה הגיוני והולם) חוות סוסים. כבר בעת ההקמה היה ברור למקס ולצוות שלגן האירועים שלהם יהיה נושא, והנושא הוא האוכל ימי הביניים - מה שהיו אוכלים פעם ואיך שהכל התנהל בזמנים עברו, זאת אומרת - אוכל ייצרי יותר, בסיסי יותר, ומשביע יותר. "תדמיינו שולחן של מלך עם שפע של אוכל ויין", מצייר לנו מקס את תמונת האירוע, "נתחי בשר גדולים שבאו הישר מהצלייה, לצידם תוספות נהדרות, סלטים מירקות טריים, הכל שורשי יותר ועם זאת מלכותי ומסעיר חושים".
וכדי שהאירוע לא יהיה מבוסס רק על האוכל המעולה - על אף שזה בהחלט לא רעיון כל כך בעייתי כשמדובר על אוכל כה נהדר... - צץ לצוות המקימים רעיון לייסד גם להקה שתלווה את האירוע ותקח אותו אפילו צעד נוסף אל עבר ימי הביניים הקסומים. הלהקה של "חוות ימי הביניים", אשר מלווה את האירוע במוזיקה, וריקודים ועוברת בין השולחנות ועושה שמח על הלבבות, מנגנת מוזיקה אירית, ויש בה חמת חלילים, שני מתופפים ורקדנים המצטרפים אל המנגינות בריקודים אתניים מיוחדים ומשמחים.
האירוע עצמו מורכב מארבע מנות - ראשונה, ביניים, עיקרית וקינוחים - ולצידן הופעה. התפריט נבנה פר אירוע לפי כמות הסועדים וצרכי הלקוחות והאירוע הספציפי. עיקר התפריט הוא בשר על האש. "יש לנו גריל פחמים ענק שיכול לצלות בזמן אחד 20-25 ק"ג בשר", מספר מקס סימקוב ומוסיף, "הגריל מדהים והוא יוצר בשר בטעם מעושן ייחודי שאנשים משתגעים עליו". אל הבשר נלוות מנות נוספות וטעימות - פותחים שולחן עם מטבלים מקוריים, סלטים טריים-טריים, כבושים ומעושנים איכותיים. באגף הראשונות מוגשות מנות גורמה מושקעות כמו מרק בצל שמבוסס על ציר בקר ויין לבן. כמנת ביניים מגישים ב"חוות ימי הביניים" ראגו בקר בסגנון עתיק. והשיא נוטף העסיס והמגרה הוא המנה העיקרית בדמות צלעות אסאדו בצלייה איטית ועופות מעושנים עם גריסי פנינה ברוח ימי הביניים. לקינוח יזכו האורחים בקפה ובפירות העונה. חלק מהמנות מוגשות למרכז השולחן ואחרות מוגשות לכל סועד וסועד באופן אישי ומפנק. כך יוכלו האורחים לשבת, לאכול כיד המלך, ללגום יינות איכותיים, ולהתענג על הסעודה, תוך כדי שהם נהנים מהלקה שמסתובבת בין השולחנות ומפליאה לנגן ומהרקדניות היפות שמשמחות את העין והלב. חוות ימי הביניים - כמו פעם, אבל עכשיו. רעיון נפלא וביצוע מוצלח שעושה את השמחות שלכם לשמחות במיוחד.
לאירועים במסעדת חוות ימי הביניים חזרה לדף הבית